“Açık Erişim Koordinasyon Kurulu” Üçüncü Toplantısını Yaptı

Süleyman Demirel Üniversitesi adına açık erişim politikalarını düzenlemek ve geliştirmek, uluslararası standartlarda “Açık Akademik Arşiv Sistemi” kurulması, arşivin “Avrupa Açık Erişim Altyapısı” uyumu, akademisyen araştırmacı numaraları, açık bilim ve açık erişim konularında farkındalığının oluşturulması çalışmalarını yürütmek üzere Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı başkanlığında oluşturulan “Açık Erişim Koordinasyon Kurulu” üçüncü toplantısını yaptı.

Bilimsel akademik yayın sayısı tüm dünyada her geçen gün hızla artmaktadır. Bunun yanında yayın aboneliklerine ödenen ücretler de artmakta ve yayınlara erişimde sorunlar yaşanmaktadır. Bilimsel yayınlara ücretsiz ve engelsiz olarak ulaşılması fikri açık erişim ve açık bilimin önemini gün geçtikçe artırmaktadır. Bu kapsamda Yükseköğretim Kurulu (YÖK) öncülüğünde çalışmalar yürütülmekte ve açık bilim ve açık erişim konularında somut adımlar atılmaktadır.

Yayın Tarihi: 01/01/1970