Birim Kalite Komisyonları Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Üniversitemiz kalite güvence sistemi çalışmaları kapsamında SDÜ Kalite Güvence Ofisi koordinatörlüğünde Birim Kalite Komisyonları Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

 

172 kişinin katılım gösterdiği çevrim içi toplantıya Üniversitemizin 23 biriminin kalite komisyonu üyelerinin yanı sıra, Üniversitemiz Kalite Komisyonu, İzleme ve Yönlendirme Komisyonları ve Kalite Güvence Ofisi Komisyonu üyeleri de katıldı. Toplantıda, öncelikle SDÜ Kalite Komisyonu ve Kalite Güvence Ofisi Komisyonu başkanı Rektör Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı tarafından kalite faaliyetlerinin Üniversitemiz için önemine değinilerek planlanan çalışmalardan bahsedildi.

 

Ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu tarafından kalite süreçlerine ilişkin temel unsurlar aktarılarak birim yöneticilerinin liderliğinde, birimlerimizin süreçleri sahiplenmelerinin kalite kültürünün yaygınlaştırılarak bütüncül bir yaklaşım oluşturulmasındaki etkisine vurgu yapıldı.

 

Toplantıda, ayrıca, Kalite Komisyonu ve Kalite Güvence Ofisi Komisyonu üyesi Doç. Dr. Hasan Hüseyin Uzunbacak tarafından SDÜ kalite güvence sisteminin temel unsurları, birim kalite komisyonlarının sorumlulukları, kalite süreçlerinde birimlerden öncelikli beklentiler, Kurumsal İzleme ve Değerlendirme Sistemi (KİDES) toplantı modülünün kullanımı ile kalite süreçlerine ilişkin temel dokümanlar hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı.

 

Katılımcılara, toplantı hakkındaki memnuniyet düzeylerini ve gelecek toplantılar için beklentilerini ölçmek için yapılan anket ile toplantı sona erdi.

 

Yayın Tarihi: 08/04/2021
Okunma Sayısı: 807