Rubrik Değerlendirme, Yükseköğretim Kalite Kurulu İzleme Programı ve Kurumsal Akreditasyon Programı hakkında toplantı gerçekleştirildi

06.07.2020 saat 13’te SDÜ Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Kongre Merkezinde gerçekleşen ve SDÜ Rektör Yardımcıları, Fakülte Dekanları ile Enstitü, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri, Kalite Komisyonu ve Kalite Güvence Ofisi üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Rubrik Değerlendirme Sistemi, Yükseköğretim Kalite Kurulu İzleme Programı ve Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) konuları toplantının ana başlıklarını oluşturmuştur.
Toplantının ilk bölümünde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali DULUPÇU kalite kavramının öneminden bahsetmiş ve bu kavramla ilgili olarak bir bütün halinde çalışılması gerekliliğine vurgu yapmıştır. Prof. Dr. DULUPÇU, ayrıca, akreditasyon, yakın süreçte Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından gerçekleştirilecek izleme süreci, eğitimde dijital dönüşüm (izlence, matris vb.), danışma kurulları ve PUKÖ döngüsünün özellikle “Kontrol Et” ve “Önlem Al” kısımlarındaki eksikliklere ilişkin hususlara vurgu yapmıştır.
Toplantının ikinci bölümünde ise Araştırma ve Yenilikçilik Direktörü Prof. Dr. Serdal TERZİ tarafından KAP ve Rubrik Değerlendirme Sistemi hakkında bilgiler verilmiştir. Akreditasyon hususuyla ilgili olarak temel olarak kapsam, önem ve detaylar aktarılmıştır. Rubrik değerlendirme sistemi ile ilgili olarak ise genel bilgiler aktarıldıktan sonra 2017 yılı Yükseköğretim Kurulu SDÜ Kurumsal Geri Bildirim Raporu (KGBR) bağlamında özellikle gelişmeye açık yönler doğrultusunda birtakım değerlendirmelerde bulunulmuştur.

 

 

Yayın Tarihi: 01/01/1970
Okunma Sayısı: 570